PEPIJN   VAN   BOKHOVEN

ZANGER  |  ACTEUR  |  ZANGCOACHBIOGRAFIE

Mijn passie voor theater begon al op een vroege leeftijd. Ik sleepte mijn ouders mee naar voorstellingen en begon zelf met uitvoeren. Zo kwam ik bij Stichting Theaterplan in het Parktheater Eindhoven terecht. Hier speelde ik onder professionele begeleiding de rol van Simon (Seymour) in de musical Little Shop of Horrors.

Tijdens mijn eindexamenjaar startte ik met de vooropleiding Muziektheater. Hierna werd ik direct aangenomen op de Bachelor Muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier werkte ik vier jaar lang hard om al mijn vaardigheden wat betreft zang, spel en dans te verbeteren. Dit deed ik met behulp van docenten waaronder Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Marc Krone en Brigitte Odett. Ook kreeg ik lessen in onderwijskunde. Naast reguliere lessen kreeg ik workshops en masterclasses van o.a. Pia Douwes en cameratraining van Inge Ipenburg. 

Tijdens mijn opleiding speelde ik in Company en Een Sondheim concert onder regie van Koen van Dijk. In een concertante versie van Rent speelde ik Tom Collins en tijdens mijn derde jaar maakten we Into the Woods met Paul Eenens, waarin ik de rol van Bakker op me nam. Na vier jaar (2016) studeerde ik succesvol af met mijn zelfgecreëerde voorstelling Rijp, onder regie van Ruud van Bree. 


Na mijn studie was ik direct werkzaam als leadzanger aan boord van AIDA cruises. Terug aan wal merkte ik dat ik nog niet was uitgeleerd. Ik besloot weer te gaan studeren aan de Master opleiding Muziektheater in Tilburg. Naast deze studie werkte ik bij Mozart! de musical (2017-2018) in Antwerpen, waar ik te zien was als ensemble en cover Colloredo. Na dit Vlaamse avontuur ging ik op tour met Sprookjessprokkelaar - de musical (2018-2019) van Efteling Theaterproducties. In deze familievoorstelling speelde ik verschillende rollen waaronder Graaf Stanislav en Koning Oberon. Ondertussen studeerde ik cum laude af aan de masteropleiding. 

Vanaf september 2019 maakte ik deel uit van de cast van Soldaat van Oranje - de musical als ensemble/swing en cover Paul. In het seizoen 2021/2022 startte ik bij Titanic de musical van De Graaf & Cornelissen entertainment. Hier nam ik o.a. de rollen Thomas Andrews, Charles Clarke en Jim Farrell regelmatig op me. Bij hetzelfde bedrijf startte ik vanaf januari 2023 met de repetities voor de grote Nederlands/Vlaamse tour van Les Misérables. Hier was ik deel van het ensemble (Claquesous/Bamatabois) en was ik dance-captain. 

Ik volg regelmatig workshops en lessen om me te blijven ontwikkelen. Kijk hiervoor op de pagina 'coaching